Monday, April 28, 2014

Steamed Lobster Tail in Wine/ Cauda de Lagosta ao Vapor no Vinho




By LoPruett
Ingredients:
 4 lobster tails, 6 ounce each
 1 tablespoon salt
 2 cups of white Wine (I used Chardonnay)
 1 cup butter, melted
 1 teaspoon garlic powder
  lemon wedges

Directions:
Cut the shell down the center of the back with a kitchen shears, leaving tail fan intact. Run your finger between the meat and the shell to loosen from each other. Lift the lobster meat through the slit to rest on the top of the shell.

 
In a large stock pot fitted with a wire rack or steaming basket, add 2 cups white wine and 1 tablespoon salt (pour about 2 inch of wine in the bottom) ; bring to a boil. Add the lobsters and cover pot tightly. Cook for 8 to 9 minutes, or until the lobsters are bright red. Serve with melted butter mix with garlic powder and lemon wedges.

Ingredientes:
4 caudas de lagosta, 6 onças cada
1 colher de sopa de sal
2 xícaras de vinho branco (eu usei Chardonnay)
1 xícara de manteiga derretida
1 colher de chá de pó de alho
 fatias de limão

Instruções:
Corte a casca para baixo do centro da parte de trás com uma tesoura de cozinha, deixando a cauda intacta. Passe o dedo entre a carne ea casca para soltar um do outro. Levantar a carne de lagosta através da fenda para descansar sobre a parte superior da casca.

  Em uma panela grande  com uma cesta de vapor, acrescente 2 xícaras de vinho branco e 1 colher de sopa de sal; leve para ferver. Adicione as lagostas e tampe. Cozinhe por 8-9 minutos, ou até as lagostas ficarem vermelhas brilhante. Sirva com a mistura de manteiga derretida com alho em pó e fatias de limão.

No comments:

Post a Comment