Friday, June 13, 2014

Cauliflower and Zucchini Cheese Soup/ Sopa Cremosa de Couve-flor com Abobrinha e Queijo (Low Carb Diet)

By LoPruett

Ingredients:
1 tablespoon unsalted butter
 2 tablespoon olive oil
 2 onions, chopped
 2 cloves garlic, minced
 1/3 cup little onions, chopped
 1 large head cauliflower, coarsely chopped
 3 zucchinis, chopped
 3 cubes of Chicken Bouillon
 6 cups of water
1 Tbsp garlic powder
 Salt and pepper
 1 cup whole milk
  225 ml (1 cup) of Table Cream (Nestle)
 1 teaspoon Dijon mustard
 1 1/2 cups shredded Mozzarella Cheese or extra sharp white Cheddar
 
 Instructions:
 1. In a large pan, melt butter with oil over medium heat. Add onion and garlic and sauté until softened, about 5 minutes. Add cauliflower, zucchinis, little onions and 3 cubes of Chicken Bouillon with 6 cups of water , season with salt and pepper and bring to a boil over high heat. Reduce heat to medium-low and simmer until cauliflower and zucchinis are  very tender, about 30 minutes.
 2. Remove from heat; let cool slightly. Working in batches, puree soup in a blender. Return soup to clean pot; stir in milk and mustard. Bring back to a simmer over medium heat. Add 225 ml (1 cup) of Table Cream (Nestle), cheese and stir until cheese has melted (do not boil). Season with garlic powder salt and pepper. Ladle into bowls and sprinkle with additional cheese, if desired.


Ingredientes:
 1 colher de sopa de manteiga sem sal 
 2 colheres de sopa  de Azeite  
 
2 cebolas picadas
 
2 dentes de alho picados
 
1/3 xícara cebolinha picada
 
1 couve-flor grande, picada
 
3 abobrinhas, picadas
 
3 cubos de caldo de galinha
 
6 xícaras de água 
 1 colher de sopa de alho em pó
 
Sal e pimenta
 
1 xícara de leite integral
  
225 ml (1 xícara) de creme de leite (Nestlé)
 
1 colher de chá de mostarda de Dijon
 
1 1/2 xícaras de queijo mussarela ralado ou queijo Cheddar afiado branco adicional

 
Instruções:
 
1. Em uma panela grande, derreta a manteiga com o óleo em fogo médio. Adicione a cebola eo alho e refogue até ficar macio, cerca de 5 minutos. Adicione a couve-flor, abobrinha, cebolinha e 3 cubos de caldo de galinha com 6 xícaras de água, tempere com sal e pimenta e deixe ferver em fogo alto.
Reduza o fogo para médio-baixo e cozinhe até que a couve-flor e abobrinhas fiquem macias, aproximadamente 30 minutos.
 
2 Retire do fogo; deixe esfriar um pouco. Trabalhando em etapas, coloque a sopa em um liquidificador. Volte a sopa para uma panela limpa; misture o leite e a mostarda. Trazer de volta para ferver em fogo médio. Adicione 225 ml (1 xícara) de creme de leite (Nestlé), o queijo e mexa até que o queijo tenha derretido (não ferver). Tempere com alho em pó, sal e pimenta. Sirva em Pratos de sopa, e polvilhe com queijo adicional, se necessário.

By LoPruett

No comments:

Post a Comment