Cauliflower Gratin by LoPruett |
Ingredients:
1 Head cauliflower
1 Head cauliflower
4 Tbsps ( tablespoon) of butter
2 Tbsps all-purpose flour
2 cups of warm milk Salt and black pepper to taste
1/3 cup grated Parmesan cheese
2 eggs
1/2 finely chopped onionnutmeg to taste.
1/2 cup grated mozzarella1 Tablet chicken broth (or vegetable broth )
1Tbsp olive oil
1/2 finely chopped onionnutmeg to taste.
1/2 cup grated mozzarella1 Tablet chicken broth (or vegetable broth )
1Tbsp olive oil
Directions:
Wash and cut the cauliflower into bouquets .
In a saucepan, bring water with a little salt and boil. Add the cauliflower and cook for 4 minutes . Drain and let cool .
In a saucepan , melt the butter , add the onion, flour and stir well until creamy . Add gradually the hot milk and , stirring constantly , cook until thickened . Season with salt and pepper, and nutmeg . Add the grated cheese and beaten eggs . Mix well and remove from heat . Let cool .
Accommodate the cauliflower in an ovenproof dish , lightly greased with a little olive oil . On top , spread the cream and top with the grated mozzarella . Bake preheated high ( 45 min ) , bake until golden brown and cheese is melted . Serve immediately
Ingredientes:
1 couve-flor média
4 colheres de sopa de manteiga
2 colheres de sopa farinha de trigo
2 copos americanos de leite quente
Sal e pimenta a gosto
1/3 copo americano queijo parmesão ralado
2 ovos
1/2 cebola picadinha
noz-moscada a gosto.
1/2 copo americano de mussarela ralada
1 tablet caldo de galinha (ou caldo de legumes)
1 colher de sopa azeite de oliva
Modo de preparo:
4 colheres de sopa de manteiga
2 colheres de sopa farinha de trigo
2 copos americanos de leite quente
Sal e pimenta a gosto
1/3 copo americano queijo parmesão ralado
2 ovos
1/2 cebola picadinha
noz-moscada a gosto.
1/2 copo americano de mussarela ralada
1 tablet caldo de galinha (ou caldo de legumes)
1 colher de sopa azeite de oliva
Modo de preparo:
Lave e corte a couve-flor em buquês. Em uma panela, coloque água com um pouco de sal e deixe ferver. Junte a couve-flor e cozinhe por 4 minutos. Escorra e deixe esfriar. Em uma panela, derreta a manteiga, junte a cebola a farinha e mexa bem até formar um creme. Junte, aos poucos, o leite quente e, sem parar de mexer, cozinhe até engrossar. Tempere com o sal e a pimenta,e noz-moscada. Adicione o queijo ralado e os ovos batidos. Misture bem e desligue o fogo. Deixe amornar. Acomode a couve-flor em um refratário, levemente untado com um pouco de azeite. Por cima, espalhe o creme e cubra com a mussarela ralada. Leve ao forno preaquecido alto (45 min), asse até dourar e o queijo derreter. Sirva em seguida
It was delicious!
ReplyDeleteYou are so kind! Thank you!
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