Thursday, February 13, 2014

Mac and Cheese with Shrimp


Ingredients:
3/4 lb  elbow macaroni
3 cups shredded sharp cheddar cheese(10 oz.) or other kind of cheese
2  large  eggs
1/2 cup sour cream
1 cup milk
4 teaspoons  unsalted butter, cut into small pieces
salt    
1 cup small shrimp (clean without shell)
Directions:
Preheat oven to 350 degrees.
Lightly butter an 8x12" baking dish.
In a pot of boiling salted water, cook the macaroni until al dente. Drain, transfer to a bowl.
Add two cups of the cheese and toss until melted.
In another bowl, whisk the eggs with the sour cream and shrimp.
Add the milk, butter, and 1/2 teaspoons salt. Stir the mixture into the macaroni and pour it into the prepared baking dish.
Sprinkle the remaining cheese on top.
Bake for 35 minutes, until bubbling and cheese is melted. Let the macaroni and cheese stand for 15 minutes before serving.
 
Ingredientes:
3/4 lb cotovelo macarrão
3 xícaras de queijo cheddar ralado  (10 onças) outro tipo de queijo
2 ovos grandes 1 lata de creme de leite
1 xícara de leite
4 colheres de chá manteiga sem sal, cortada em pequenos pedaços
sal
1 xícara de camarão miudo (limpo e sem casca)
Instruções:
 Preaqueça o forno a 350 graus.
Passe manteiga em  uma assadeira 8x12
Em uma panela de água fervente com sal, cozinhe o macarrão até ficar al dente. Escorra, transfira para uma tigela.
Adicione duas xícaras de queijo e misture até derreter.
Em outra tigela, bata os ovos com o creme de leite.
Adicione o leite, a manteiga, e 1/2 colheres de chá de sal e o camarão.
 Mexa a mistura no macarrão e despeje-a na assadeira preparada.
 Polvilhe o queijo restante por cima.
Asse por 35 minutos, até borbulhar e queijo esteja derretido.
 Deixe o macarrão e queijo repousar durante 15 minutos antes de servir.

No comments:

Post a Comment