Tuesday, July 22, 2014

Beef Stew with Red Wine/ Ensopado de Carne com Vinho

By LoPruett

 Ingredients:
2 Tablespoons olive oil or coconut oil
2 Pounds diced stew beef
1 onion, diced
3 cups beef stock or 2 cubes of Beef Bouillon with 3 cups of water
2 tomatoes  diced
2  cups parsley chopped
1/2 cup little onions chopped
3 cups celery chopped
3 cups of Baby carrots
2 TBSP of Garlic cloves minced
Salt and pepper, to taste
1 TBSP of Garlic powder
1 TBSP Soy sauce
1-1/2 cup of Red Wine
3 TBSP of all purpose flour (stir with 1/2 cup of cold water)
Directions:
In a pressure cooker or large soup pot (6 quart), heat oil over medium-high until hot; add beef cubes and brown, add 1 TBSP soy sauce and stirring frequently. Set the beef cubes aside in a plate. In same pan, add diced onion, garlic and saute over medium high heat until translucent; Add the beef back to the pressure cooker,  add 3 cups water or more, celery, tomato, parsley, little onions, baby carrots and cook , stirring frequently, Pour beef stock  over the beef, 1-1/2 cup of wine and mix.  Add salt and pepper, to taste. Close the pressure cooker for 20 min. (or Cover the pan and cook on low for 50 min).
Release the pressure from the pressure cooker. Remove the lid place pot over medium heat, bring to boil. Stir 3 TBSP of all purpose flour with 1/2 cup of cold water, to make a slurry. Stir this into the stew, and cook for few minutes. Taste broth for seasoning; add additional salt and pepper, if desired.
 Serve in bowls.


Ingredientes:

2 colheres de azeite ou óleo de coco

1 Kg de carne cortada em cubos 

1 cebola, picada
2 cubos de caldo de carne com 3 xícaras de água
2 tomates em cubos
2 copos salsa picada
1/2 xícara de cebola pequena picada
3 xícaras aipo picado
3 xícaras de cenouras pequenas
2 colheres de sopa de alho picado
Sal e pimenta, a gosto
1 colher de sopa de alho em pó
2 colheres de sopa de molho de soja
1-1/2 xícara de vinho tinto
3 colheres de sopas de farinha de trigo  (misture com 1/2 xícara de água fria)

Direções:
Em uma panela de pressão ou panela grande (6 litros), aqueça o azeite em fogo médio-alto até ficar bem quente; Adicionar os cubos de carne até dourar, adicione 1 colher de sopa de molho de soja e mexendo com freqüência. Coloque as carnes em um prato. Na mesma panela, adicione a cebola em cubos, alho e refogue em fogo médio até ficar transparente; Acrescente a carne para a panela, adicionar 3 copos de água ou mais, aipo, tomate, salsa, cebola, cenouras e cozinhe, mexendo freqüentemente, despeje o caldo de carne sobre a carne, 1-1/2 copo de vinho e mistura. e sal e pimenta, a gosto. Fechar a panela de pressão por 20 min ou (Tampe a panela e cozinhe em baixa por 50 min.). 
Libera a pressão da panela de pressão. Remova a tampa da panela pote do lugar de tampa em fogo médio, leve para ferver. Misture 3 colheres de sopa de farinha de trigo todos com 1/2 xícara de água fria, para fazer uma pasta. Misture isso na panela e cozinhe por alguns minutos. Adicione mais sal e pimenta se preferir.
By LoPruett

No comments:

Post a Comment