Monday, July 28, 2014

Brazilian Meat Shepherd's Pie/ Escondidinho de Carne

By LoPruett
Ingredients:
Meat Sauce: Brazilian Chicken Shepherd’s Pie
 1 Lb ground beef
 1 jar
 of tomato sauce of your choice
 
2 large onion chopped
 
3 cloves garlic, minced
 4 TBSP
olive oil
 
salt to taste
 1/2 cup
grated Parmesan cheese
 
2 cups finely chopped parsley
 
1 teaspoon of black pepper powder
 
1 tablespoon dried oregano
 
1 teaspoon of sugar substitute or Tbsp of sugar
 
1 tablet meat broth
Mashed Potatoes:
4 Pounds of potatoes, peeled and quartered
4 TBSP of Butter
2 cups of Cheddar Cheese
salt and pepper to taste
Cooking Spray or butter
1/2 cup of sour cream
1 cup of milk 
3 TBSP of all purpose flour mix with 1/2 cup of cold milk
Preparation of Mashed Potatoes:
 Boil potatoes until soft, drain. Add butter, milk, Sour cream, salt and pepper. Mash with potato masher or whip with electric mixer. Mix the 3 TBSP of all purpose flour mix with 1/2 cup of cold milk, and add to the mashed potatoes, mix well and let cook for 3 min in low heat. Divide the mashed potatoes in two.
Preparation of Meat Sauce:
In a saucepan put the olive oil and the onion until it is caramelized , then add garlic stir slightly , add the ground beef, salt and brown thoroughly. Then place the tomato sauce , sugar substitute, parsley , oregano , black pepper powder and half a cup of water with beef broth diluted and cook for 20 minutes .
To Assemble:
First: Layer the first half of mashed potatoes into a greased baked dish.
Second: Layer the meat on the top of the mash potatoes, and spread 1 cup of Cheddar Cheese.
Third: Layer the last half of mashed potatoes on the top of the meat, finish by sprinkling Cheddar Cheese on top. Cover tightly with a sheet of aluminum foil (Please, make sure that the foil does not touch the cheese or grease the inner part of the foil with cooking spray so cheese won’t stick to the foil). Bake for 30-40 minutes in 400 F. Serve warm.

Ingredientes:
1 kg de carne moída
1 frasco de molho de tomate de sua preferência
2 cebolas grandes picadas
3 dentes de alho picados

4 colheres de sopa de azeite
1/2 xícara de queijo parmesão ralado
xícaras de salsa finamente picada
1 colher de chá de pimenta preta em pó
1 colher de sopa de orégano seco
1 colher de chá de adoçante ou 1 colher de sopa de açúcar
1 tablete de caldo de carne sal a gosto
Purê de batatas:
2 quilos de batatas, descascados e cortados
4 colheres de sopa de manteiga
2 xícaras de queijo Cheddar
sal e pimenta a gosto
Cooking Spray ou manteiga
1/2 xícara de creme de leite
1 xícara de leite
3 colheres de sopa de farinha de trigo, misturar com 1/2 xícara de leite frio

Preparação do Recheio:
Em uma panela coloque o azeite e a cebola até ela ficar  caramelizada, depois adicione o alho, mexa ligeiramente, adicione a carne moída e o sal
Frite a carne moída e em seguida, coloque o molho de tomate, açúcar ou adoçante, salsa, pimenta preta em pó e meio copo de água com caldo de carne diluído e cozinhe por cerca de 20 minutos.

Preparação de purê de batatas:
Ferva as batatas até macia, escorrer. Adicione a manteiga, leite, creme de leite, sal e pimenta. Amasse com espremedor de batatas ou bata com batedeira. Misture as 3 colheres de sopa de trigo, farinha, com 1/2 xícara de leite frio e adicionar o purê de batatas, misture bem e deixe cozinhar por 3 min em fogo baixo. Divida o purê em duas partes.
Para montar o prato:
Primeiro: Adicionar a primeira metade do purê de batatas em um prato untado de assar.
Segundo: Adicione a carne na parte superior do pure, e espalhe 1 xícara de queijo Cheddar.
Terceiro:  Adicionar a última metade do purê de batatas no topo da carne, termine polvilhando queijo Cheddar por cima. Cobrir firmemente com uma folha de papel alumínio (por favor, certifique-se que a folha não toque o queijo ou Unte a parte interna da película com spray de cozinha para o queijo não vai ficar na folha). Asse por 30-40 minutos. Sirva quente.
By LoPruett

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