Thursday, July 31, 2014

Microwave Rice with Corn/ Arroz de Microondas com Milho

By LoPruett
By LoPruett
Microwave Rice with Corn:
Ingredients:
2  cups white rice , cleaned and washed (not minute rice)  
4  cups hot water  
1  TBSP of butter or 1 TBSP of margarine
1 can of Whole Kernel Corn or 1 can of Mixed Vegetables  
1 cube of chicken bouillon or 1 cube of Beef Bouillon (diluted in 1 cup of water)  
Directions:
Using a 2 quart casserole dish with lid, put rice, hot water, butter , corn and 1 cube of Chicken Bouillon  in dish. Stir. (I put my casserole dish on a plate in the micro as sometimes the water boils over a little. Saves cleanup after).
Cover, and microwave on high power 10 minutes. Stir with fork (careful watch the steam!)
Cover and put back in microwave and cook on medium this time for 15 minutes.

Remove lid (careful again!) and fluff with fork.  Let stand 2-3 minutes.  Serve
 


By LoPruett


Arroz de microondas fácil perfeito:
Ingredientes:
2 xícaras de arroz branco, limpos e lavados  (não arroz de um  minuto)
4 xícaras de água quente
1 colher de sopa de manteiga ou 1 colher de sopa de margarina
1 lata de milho de semente inteira ou 1 lata de legumes misturados
1 cubo de caldo de frango ou 1 cubo de caldo de carne (diluído em 1 copo de água)

Direções:
Usando 2 quart caçarola com tampa, coloque o arroz, água quente, manteiga, milho e 1 cubo de caldo de frango no prato. Mexa.
Cobrir por 10 minutos no microondas na potência alta. Mexa com garfo (vigiando o vapor!)
Cobrir e colocar de volta no microondas e cozinhar desta vez por 15 minutos. Retire a tampa (cuidado novamente!) e mexa com garfo. Deixe descansar de 2 a 3 minutos. E servir


 

No comments:

Post a Comment