Tuesday, July 29, 2014

Cream of Cauliflower/ Creme de Couve-flor (Low Carb Diet)

By LoPruett
Ingredients:
1  head of Cauliflower
1/2 cup sour cream or 1 can of Table cream (Nestle)
1/4 cup grated Parmesan
1/2 teaspoon minced garlic
1/2 of cube  chicken bouillon  (may substitute 1/2 teaspoon salt)
1/2 teaspoon freshly ground black pepper
1/2 teaspoon chopped fresh or dry chives, for garnish

Directions:
Get a stockpot of water to boil over high heat.
 Clean and cut cauliflower into small pieces. Cook in boiling water for about 6 minutes, or until well done. Drain well;
In a bowl with an immersion blender, or in a food processor, puree the hot cauliflower with the sour cream, Parmesan, garlic, chicken bouillon, and pepper until almost smooth. Garnish with chives, and serve hot.

Hint: Try roasting the garlic before add to the cauliflower!
 
By LoPruett

Ingredientes:
1 cabeça de couve-flor
1/2 xícara de creme de leite ou 1 lata de creme de leite (Nestlé)
1/4 xícara de queijo parmesão ralado
1/2 colher de chá picada alho
1/2 de caldo de frango de cubo (pode substituir 1/2 colher de chá de sal)
1/2 colher de chá de pimenta preta moída na
1/2 colher de chá picado cebolinha fresca ou seca, para guarnecer
Direções:
Pegue uma panela de água para ferver em fogo alto.
Limpe e corte a couve-flor em pedaços pequenos. Cozinhe em água fervente por cerca de 6 minutos, ou até muito bem cozido. Escorrer bem;
Em uma tigela com um liquidificador de imersão, ou em um processador de alimentos, purê de couve-flor quente com o creme de leite, parmesão, alho, caldo de galinha e pimenta até ficar quase liso. Decore com cebolinha e sirva quente.
Dica: Tente assar o alho antes de adiciona ao couve-flor!
#Lolo's Specialty: Steamed Lobster Tail in Wine/  Cauda de Lagosta ao... http://lopruett.blogspot.com/2014/04/steamed-lobster-tail-in-wine-cauda-de.html?spref=tw
By LoPruett

No comments:

Post a Comment