Monday, April 21, 2014

Glazed Ham/ Presunto Caramelizado

By LoPruett

Ingredients:
1 ready-to-eat ham
1/4 cup whole cloves
1/2 cup dark corn syrup
1/3 cup honey
1/2 cup brown sugar
1/2 cup apple juice
1 tablespoon brown or Dijon mustard
teaspoon cinnamon 
dash of ginger
 2/3 cup butter

 Directions:
 1. Preheat oven to 325 degrees F (165 degrees C), about 18 minutes per pound.
 2. Score ham, and stud with the whole cloves. Place ham in foil lined pan.
 3. In the top half of a double boiler, heat the corn syrup, honey and butter. Keep glaze warm while baking ham.
 4. Brush glaze over ham, and bake for 1 hour and 15 minutes in the preheated oven. About 20 minutes before the ham is done, spoon about half of the glaze over top of ham, then about 10 minutes before done, spread remaining glaze over ham. Remove from oven, and let sit a few minutes before serving.
 

Ingredientes:
1  presunto
1/4 xícara cravos
1/2 xícara escuro karo
1/3 xícara de mel
1/2 xícara de açúcar mascavo
1/2 xícara de suco de maçã  ou abacaxi
1 colher de sopa de mostarda Dijon
1 colher de chá de canela
pitada de gengibre
2/3 xícara de manteiga

  Instruções:
1. Preaqueça o forno a 325 graus F (165 graus C)
2.Decore o presunto com cravos. Coloque o presunto na assadeira forrada de papel alumínio.
3 Combine os ingredientes da calda em uma panela; deixe ferver por cerca de 2 minutos (cuidado para não deixá-la ferver muito).  Mantenha a calda quente, ao cozer o presunto.
4. Pince-le a calda sobre o presunto, e leve ao forno por 1 hora e 15 minutos no forno pré-aquecido. Cerca de 20 minutos antes do presunto estar pronto, pince-le cerca da metade da calda por cima do presunto, em seguida, cerca de 10 minutos antes de terminar, espalhar o restante da calda sobre o presunto. Retire do forno e deixe descansar alguns minutos antes de servir.

No comments:

Post a Comment