Sunday, March 16, 2014

Esfihas de Carne/ Hamantaschen with Ground Beef


Esfihas of ground beef

 
Ingredients: 
100 g of yeast for bread
1 Tbsp of sugar
2 cups warm milk or more until a smooth dough
3 tbsps butter
1 tablespoon olive oil
1 pinch of salt
filling
½ kg of beef  ground
1 large onion , finely chopped
1 cup chopped parsley and green onions
1 Tbsp chopped mint
1 large tomato , seeded and chopped
2 Tbsps of lemon juice
2 cloves garlic, minced
1 teaspoon of cinnamon powder
salt to taste
black pepper powder
1/4 teaspoon  nutmeg
1/4 teaspoon allspice Arabic
1/2 teaspoon cumin
How to prepare:To make esfihas , start preparing the dough : In a bowl ,place the yeast and sugar and mix well . Add milk , butter , olive oil, salt and gradually adding the flour , always kneading until you get a dough that does not stick to the hands and is smooth. Let rise until doubled in volume.
Meanwhile , prepare the filling : place all ingredients in a bowl and mix well. Preheat the oven at medium temperature. Lightly sprinkle flour in a baking sheet.
Start preparing esfihas : make dough balls the size of a walnut and place on a cloth sprinkled with flour.
Flatten the balls  with a roller, then place the filling on the center of each. Now pick up and  form a double triangle shape.  Place Esfihas on baking sheet , side by side.
Let sit for about 20 minutes.
Bake for about 20 minutes or until golden brown. Take it out from  oven and serve  hot as well .
Make 60 esfihas
 
Esfihas de carne moída
Ingredientes:
Massa 100 g de fermento para pão
1 colher (sopa) de açúcar
2 cups de leite  morno, ou mais até ficar uma massa lisa
3 colhers de sopa manteiga
1 colher de sopa de azeite
1 pitada de sal
Recheio
½ kg de carne de boi (patinho ou fraldinha) moída
1 cebola grande bem picada
1 xícara (chá) de salsa e cebolinha verde picadas
1 colher (sopa) de hortelã picada
1 tomate grande, sem sementes, picado
2 colheres (sopa) de suco de limão
2 dentes de alho picado
1 colher de chá de canela em pó

sal a gosto
pimenta em pó

1/4 colher de chá noz-moscada
1/4 colher tempero Arabe
1/2 colher de chá de cominho

Modo de preparo:
Para fazer as esfihas, começo preparando a massa: numa tigela,
coloque  o fermento e o açúcar e misturo bem. Acrescento o leite, manteiga, azeite, o sal e, aos poucos, vai juntando a farinha de trigo, sempre sovando, até obter uma massa que não grude nas mãos e lisa.
Deixe descansar até dobrar de volume.
Enquanto isso, prepare o recheio: coloque todos os ingredientes numa tigela e misture bem.
Então, preaqueça o forno em temperatura média (180ºC) e polvilhe uma assadeira levemente com farinha de trigo.
Começe a preparar as esfihas: fazer bolinhas de massa do tamanho de uma noz e vai colocando sobre um pano polvilhado com farinha de trigo.
Abra cada bolinha no formato de um disquinho, recheio com a mistura de carne e dobro a massa formando um triângulo.
Coloque as esfihas na assadeira, uma ao lado da outra
Deixo descansar por cerca de 20 minutos.
Levo ao forno preaquecido e asso por cerca de 20 minutos ou até ficarem douradas.
Tiro do forno e sirvo bem quentinhas.
RENDIMENTO
60 esfihas

No comments:

Post a Comment