by LoPruett |
1/4 cup chicken broth
2 tablespoons rice vinegar
2 tablespoons soy sauce
2 teaspoons cornstarch (*optional )
1/4 teaspoon black pepper
1 tablespoon olive oil, divided
1 tablespoon minced peeled fresh ginger
1 tablespoon bottled minced garlic
1 Pound peeled and clean large shrimp
1/4 teaspoon salt
4 cups broccoli florets
*For low carb diet, remove the cornstarch from the ingredients, but the sauce will not be thick!
Preparation:
Combine first 5 ingredients in a small bowl, stirring with a whisk.
Heat 2 teaspoons olive oil in a large nonstick skillet over medium-high heat. Add ginger and garlic to pan; stir-fry 30 seconds.
Sprinkle shrimp with salt. Add shrimp to pan, and stir-fry 4 minutes or until done.
Remove shrimp mixture from the pan.
Add remaining 1 teaspoon olive oil to pan. Add broccoli to pan; stir-fry 5 minutes or until broccoli is crisp-tender. Add shrimp mixture and broth mixture to pan; cook 1 minute or until thickened, stirring constantly.
Ingredientes:
1/4 xícara de caldo de galinha
2 colheres de sopa de Vinagre de arroz
2 colheres de sopa molho de soja
2 colheres de chá de amido de milho (*opcional)
1/4 colher de chá de pimenta do reino
1 colher de sopa de óleo de oliva, dividido
1 colher de sopa de gengibre fresco picado descascados
1 colher de sopa de alho picado
500 gramas grande camarão (descascado e sem tripa)
1/4 colher de chá de sal
4 xícaras de brócolis
*para dieta low carb retire o amido de milho, o caldo não vai ficar grosso!
Preparação:
Combine 5 primeiros ingredientes em uma tigela pequena, mexendo bem.
Aqueça 2 colheres de chá de azeite de oliva em uma frigideira grande antiaderente em fogo médio-alto. Adicione o gengibre eo alho na panela, frite 30 segundos.
Polvilhe sal sobre camarão. Adicione o camarão à panela e refogue 4 minutos ou até que esteja pronto.
Remover mistura camarão da panela.
Adicionar restante de azeite 1 colher de chá na panela. Adicione brócolis na panela, refogue 5 minutos ou até que o brócolis esteja pronto. Adicione a mistura de camarão e mistura de caldo da panela, cozinhe por 1 minuto ou até engrossar, mexendo sempre.
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