Wednesday, March 12, 2014

Eggplant with Shrimp/ Beringela com Camarão

Beringela com Camarão
Ingredients: 2 large eggplants
Wheat flour for breading
Salt and pepper to taste
½ cup (tea) of olive oil
24 medium, peeled and cleaned shrimps
2 cups (tea) of tomato sauce
1 teaspoon (tsp) oregano powder
Juice of 1 lemon
1 cup sliced ​​mushrooms
1/3 green pepper to the tomato sauce
1 cup mozzarella or sliced

Method of preparation:
Cut each eggplant into 8
Place on a plate of flour seasoned with salt and pepper wheat.
Pass the eggplant slices for flour.
Fry the eggplant slices in a pan with half the hot oil until golden.
Remove with the help of a slotted spoon and place on absorbent paper to runoff fat.
Connect the high heat.
Transfer the slices into a Pyrex dish, covering the entire bottom thereof with one layer.
In another pan put the tomato sauce, shrimp, green pepper, oregano and mushrooms, let boil over medium low heat for 20 minutes.
Spread the sauce over the slices of eggplant,
Drizzle with the lime juice and the remaining olive oil.
Gratine in preheated oven at 400 º F about 25 minutes
Remove from the oven and sprinkle the mozzarella over the sauce, place for another 5 minutes.
Remove from oven and serve!


Ingredientes:
2 berinjelas grandes
Farinha de trigo para empanar
Sal e pimenta à gosto
½ xícara (chá) de azeite
24 camarões médios, descascados e limpos
2 xícaras (chá) de molho de tomate
1 colher (chá) de orégano em pó
Suco de 1 limão
1 cup cogumelos fatiados
1/3 pimentão verde para o molho de tomate
1 cup ou fatiado mussarela

Modo de prepare:
Corte cada berinjela em 8
Coloque  num prato a farinha de trigo temperada com sal e pimenta.
Passe as rodelas de berinjela pela farinha.
Frite as rodelas de berinjela em uma frigideira com metade do azeite quente, até que dourem.
Retire com a ajuda de uma escumadeira e coloque sobre papel absorvente para que escorram a gordura.
Ligue o fogo alto.
Transfira as rodelas para um pirex, cobrindo todo o fundo do mesmo com uma só camada.
Em uma outra panela coloque o  molho de tomate, camarão, pimentão verde, oregano e cogumelo, deixe em fogo medio baixo fervendo por 20 minutos.
Espalhe o molho sobre as rodelas de beringela,
Regue com o suco do limão e o restante azeite.
Gratine em forno preaquecido a 200ºC cerca de 25 minutos
Tire do forno e espalhe a mussarela sobre o molho, coloque por mais 5 minutos.

Tire do forno e sirva!

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