Saturday, March 1, 2014

Chicken Parmesan/ Frango `a Parmegiana

Frango `a Parmegiana / Chicken Parmesan

Ingredients:
6 chicken breast fillets (3 boneless, skinless chicken breasts halves)
Seasoning to taste (salt, pepper, lemon, garlic etc.)
3 beaten eggs
1 cup Breadcrumbs
1 cup wheat flour
1/2 cup oil
1 can of tomato sauce
1 Tbsp oregano
1 Tbsp Worcestershire sauce
1Tbsp butter
1/2 cup grated Parmesan cheese
Or 250g (6 slices) of mozzarella cheese
1 Tbsp olive oil.
1 teaspoon sugar
 
How to prepare:
1-Season the chicken files 
2-In another bowl (dish) beat eggs
3-In another bowl place the breadcrumbs
4-And in another plate wheat flour
5-Take the chicken fillets seasoned, pass them in flour, then in beaten egg and finally in breadcrumbs
6-Fry the fillets by dipping in oil over medium heat until golden brown both sides
7- Once fried put them on paper towels to absorb excess fat
8-place in an ovenproof dish.
9-Preheat oven at moderate temperature.(400 F)
10-Add the tomato sauce, oregano and Worcestershire sauce, 1 tbsp. sugar and bring to a boil. Cook for 5 minutes. Add butter.
11-Pour everything over cooked fillets.
12-Sprinkle with grated Parmesan cheese. On top and drizzle with 1 tablespoon olive oil.
13-Cover with foil.
14-Bake for 30 minutes.
15-Remove the foil.
16-Top with slices of mozzarella.
17-Bring back in the oven to melt the cheese.
18-Serve at once.
Yield: 4-6 servings
 
Ingredientes:
6 filés de peito de frango (3 peitos de frango sem pele, sem osso, cortados pela metades)
Tempero a gosto (sal, pimenta, limão, alho etc)
3 ovos batidos
1 cup Farinha de rosca
1 cup Farinha de trigo
1/2 cup de óleo
1 cup de molho de tomate ou purê de tomate
1 Tbsp de orégano
1 Tbsp de molho inglês
1 Tbsp de manteiga
1/2 cup de queijo parmesão ralado
250g ou (6 fatias) de queijo mussarela cortado em fatias
1 Tbsp de Azeite
1 tbsp (cha) açucar
 
Modo de Preparo:
1. Tempere os files de frango
2. Em outro recipiente (prato) bata os ovos
3. Em outro prato coloque a farinha de rosca
4. E em outro prato a farinha trigo
5. Pegue os filés de frango temperados, passe-os na farinha de trigo,depois nos ovos batidos e por último passe na farinha de rosca
6. Frite os filés mergulhando em óleo, em fogo médio até que fiquem dourados
7. Depois de fritos coloque-os em papel absorvente absorver a gordura em excesso
8 coloque numa forma refratária.
9.Preaqueça o forno em temperatura moderada (170C).
10.Junte o purê de tomate, o orégano e o molho ingles, açucar e deixe levantar fervura. Cozinhe por 5 minutos. Junte a manteiga.
11. Despeje tudo sobre os filés preparados.
12.Polvilhe com queijo parmesão ralado. E jogue um pouco de azeite
13. Cubra com papel alumínio.
14.Asse por 30 minutos.
15.Retire o papel alumínio.
16.Cubra com fatias de mussarela.
17.Leve novamente ao forno para derreter o queijo.
18.Sirva em seguida.
Rendimento: 4 a 6 porções
 

No comments:

Post a Comment