Monday, March 17, 2014

Lebanese Stuffed Grape Leaves (Dolmas)/ Charuto de Uva

Grape Leaves by LoPruett
 
Ingredients: 
1 Lb of ground beef or mix with ground lamb
1/2 bunch of fresh parsley, finely chopped
2 medium ripe tomatoes, grated or chopped
1 white onion, coarsely grated
2 teaspoons of salt
1 1/2 cup uncooked white rice, rinsed well
2 Tbsps of olive oil
2 cups of water
1 large jar rinsed grape leaves or 2 pounds of small tender grape leaves
2 lemon (juice)
1 tbsp Allspice Syria
1/2 tbsp Black pepper powder
1 cup Butter; melted
1/3 cup of tomato sauce

Place the leaves in hot water with salt, just for one minute!
Rinse the rice, then drain the water. Mix in with the meat. Mix in spices, parsley, onions, tomato, pepper then the butter in a large bowl. Mix well by hand.
Stuff one leaf at a time. Place a tablespoon or teaspoon of stuffing in the center of each. Fold the bottom of the leaf up over the stuffing, then fold from each side to the middle. Roll tightly to form a cylinder about three inches long and somewhat thicker than a cigar.
Arrange rolls side by side in layers. Sprinkle with salt and lemon juice, salt, 1/3 cup tomato sauce (optional). Add water. Cook under pressure 15 minutes. Simmer uncovered to reduce sauce.
Remove the rolls carefully from cooking pan.
Arrange on platter.
Serve hot with bowl of the sauce.
 
Remark: Cook without pressure if you prefer. Prepare as above. Arrange the rolls over layer. When all has been added, press down firmly with palm of the hand.
 Add water to cover, salt, lemon and cook about an hour, or until leaves are tender and the stuffing is well cooked. Sprinkle with lemon juice, minced garlic.

Ingredients for Vegetarian filling:
2 medium sized tomatoes finely chopped
1 bunch of Italian parsley finely chopped (cut off stems)
1 bunch of green mint leaves finely chopped
1 bunch of green onions finely chopped
½ cup of chickpea halves, rinsed and soaked in water overnight
½ cup of rice
2 teaspoons of salt
1 tbsp Allspice Syria

1/2 tbsp Black pepper powder

To prepare is the same way above! 
* One more tip, if you don't want carbs in stuffing the grape leaves prepare without rice, and put meat with diced eggplant or only the seasoned meat!

CHARUTO DE UVA
 Ingredientes:
1/2 kg de carne moída ou misture com carne de cordeiro
1/2 maço de salsinha bem picadinha
2 tomates médios maduros, picados
1 cebola branca, picada finamente
2 colheres de chá de sal
1 1/2 xícara de arroz branco cru, bem lavado
2 colheres de sopa de azeite de oliva
2 xícara de água
350 gramas de Folhas de uva (1 jarro de Folhas de uva lavadas)
2 limãos (suco)
1 colher de chá de especiarias da Síria
1/2 colher de chá de pimenta preta em pó
1 xícara de manteiga; derretida
1/3 xícara de molho de tomate
 Coloque as folhas em agua quente com sal,  somente por um minuto!
Lave o arroz, escorra a água. Misture com a carne. Misture em especiarias, salsa, cebola, tomate, pimenta, em seguida, a manteiga em uma tigela grande. Misture bem com as mãos.
 Rechear a folha uma de cada vez. Coloque uma colher de sopa ou  uma colher de chá (depende do tamanho da folha)de recheio no centro de cada folha. Dobrar a parte inferior da folha  sobre o recheio, em seguida, dobra a partir de cada lado para dentro. Enrole firmemente para formar um cilindro fica um pouco mais  largo que uma charuto.
Organize rolos lado a lado em camadas. Polvilhe com sal e sumo de limão, 1/3 xícara de sopa de molho de tomate (opcional). Adicione água. Cozinhe sob pressão 15 minutos. Cozinhe descoberto para reduzir o molho.
Retire os rolos cuidadosamente da panela de cozimento.
Arrume em travessa.
Sirva quente com tigela de molho.

Observação: Cozinhe sem pressão se preferir. Prepare como acima. Organize sobre camadas. Quando tudo tiver sido adicionada, pressione firmemente para baixo com a palma da mão.
Adicione água para cobrir, sal e limão, cozinhe cerca de uma hora, ou até que as folhas são macias e o recheio está bem cozido. Polvilhe com suco de limão, alho picados


Ingredientes para  o recheio do Charuto da DIETA VEGETARIANA:
2 tomates de tamanho médio finamente picada
1 ramo de salsa italiana picadinha 
1 ramo de hortelã folhas verdes picadinha
1 maço de cebolinha verde picada finamente
½ xícara de grão de bico metades, lavadas e embebidas em água durante a noite
½ xícara de arroz
2 colheres de chá de sal

1 colher de chá de temperos da Síria
1/2 colher de chá de pimenta preta em pó

Todo o preparo é igual ao do de carne!
*Mais uma dica, para não ter carbs no recheio das folhas de uva faço sem arroz , e coloco carne com beringelas cortadas em cubos ou somente a carne temperada!

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